Hoe kun je deze pagina maken?

  • Download het sjabloon (klik hier).
  • De bladzijde voorbewerken met Clear Gesso Art Basics (voorbewerken vind ik prettiger werken).
  • Leg het sjabloon onder de pagina.
  • Trek het over met potlood.
  • Kleur de tekening in met jouw gewenste materialen. Ik heb Neocolors 2 als basis gebruikt en daarover heen met pastelpotloden getekend.
  • Schrijf de tekst over met een fineliner. Ik schrijf met een Pilot drawing 01 pen.
  • Eventuele potloodstrepen uitgummen.
  • Maak op de bladzijde ernaast een tabje van washitape en papier. Schrijf daarop de tekst “Voor eeuwig dichtbij God”.
  • Plak dit vast met washitape.

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde staat boven het Bijbelgedeelte van vandaag. Zie jij uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde? Ik moet eerlijk bekennen dat ik een prettig leven heb en daar nog niet direct naar uitzie. Ik ben gezond, ik heb een lieve man en 2 kinderen. Mijn beide (schoon)ouders leven nog. Ik woon met mijn gezin in een mooi huis met een grote tuin, we hebben een mooi bedrijf. Er is eigenlijk heel veel om dankbaar voor te zijn!

Toch knaagt er iets van binnen als ik dit allemaal zo benoem. Is dit nu waar het om gaat in het leven? Een mooi en comfortabel leven?

Het beeld in de bijbel over de 5 wijze en 5 dwaze meisjes komt in mijn gedachten naar boven, en er bekruipt mij een gevoel van…bij welke 5 hoor ik eigenlijk? Zal ik straks met lege handen staan als Jezus terugkomt?

Als ik het Bijbelgedeelte  van vandaag verder lees word ik bepaald bij “Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen” Dit raakt me… “Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij”.

Ik moet direct denken aan al het leed in de wereld, veraf maar ook dichtbij. Ik denk aan de eenzame en dakloze man, die met 1 tas en een fiets door het leven gaat. Ik denk aan een familielid die lijdt aan de ziekte ALS. Ik denk aan die bijzondere vrouw met een ongeneeslijke ziekte. En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan.

Nee…Ineke we leven niet altijd in een mooie wereld. Er is zoveel gebrokenheid om mij heen. En ja ..ook in mijn eigen wereld is niet alles perfect. Ik heb best vaak moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik moet zoveel doen op mijn manier, dat mijn hoofd vaak overbelast is.

Terug naar het Bijbelgedeelte van vandaag; ik word na het lezen overvallen met blijdschap! Dat ik mag geloven dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zal komen. Dat er geen ziekte, oorlog, pijn, verdriet, en al het andere leed meer zal zijn. Ik kan het eigenlijk niet bevatten, maar toch geloof ik dit met heel mijn hart!

God zal wonen onder de mensen. Hij zal voor eeuwig dichtbij jou en mij zijn. Een prachtige belofte waar jij en ik nu al iets van mogen zien door het wonder van het kruis, zodat wij ook vandaag dichtbij Hem mogen leven.

Lieve Heer Jezus, laat mijn lamp steeds gevuld blijven met uw olie!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *